News

News Card
Intercultural Mobility - Δελτίο Τύπου Ιούλιος 2018
Friday, 3 August 2018

Type: European Projects News
Project: INTERCULTURALITY-MOBILITY

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2018, η εταιρεία MMC καλωσόρισε τους εταίρους του έργου Erasmus+ Interculturality-Mobility στην Λευκωσία στη Κύπρο, για το Τελικό Συνέδριο του έργου και την διακρατική συνάντηση.
Αυτή ήταν η 4η διακρατική συνάντηση του έργου και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, το καθένα από τα οποία ήταν σημαντικά για την αποτελεσματική ολοκλήρωση του έργου Interculturality-Mobility.
Το τελικό συνέδριο φιλοξενήθηκε από την εταιρεία MMC στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου στην Λευκωσία και διεξήχθη από την διευθύντρια της MMC, Χριστιάνα Κναή και υποστηρίκτηκε από το προσωπικό της MMC. Αρκετοί ομιλητές που εμπλέκονται τοπικά στην μάθηση της διαπολιτισμικότητας και στον τομέα κινητικότητας στην Κύπρο μίλησαν στο συνέδριο , συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικό Φορέα για το Erasmus+.
Το συνέδριο εξέτασε επίσης τα βασικά αποτελέσματα του έργου Interculturality-Mobility, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος διαπολιτισμικών ικανοτήτων για παρόχους ΕΕΚ και οργανισμούς ΕΕΚ. Αυτό περιλάμβανε επίδειξη και παράδοση ορισμένων από τα εργαστήρια των μαθημάτων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων: Talking Points(Σταθμοί Συνομιλίας). Κατά την διάρκεια των Talking Points οι συμμετέχοντες κινούνταν μέσα στο δωμάτιο και συζητούσαν μεταξύ τους και παρουσίαζαν τους ορισμούς τους για διάφορες έννοιες και όρους που σχετίζονταν με το θέμα της διαπολιτισμικότητας. Μερικά παραδείγματα όρων ήταν : Πολιτισμός, Κινητικότητα, Αξίες; Διαπολιτισμική επικοινωνία; Πολιτιστική ευαισθητοποίηση. και κανόνες / πεποιθήσεις. Η δραστηριότητα αυτή καθοδηγείται από τη Μαρία Κναή και τον Αλέξανδρο Τάμπάκη, εκπαιδευτή στη εταιρεία MMC.
H κυρία Μαρία Κναή έκανε μια παρουσίαση για το έργο για να επεξηγήσει τους βασικούς στόχους του έργου, την στρατηγική του, το ήθος του και το περιεχόμενο του.
Μια επιπλέον δραστηριότητα κατά την διάρκεια του συνεδρίου ενέπλεκε τους συμμετέχοντες που έλεγαν τι πίστευαν ότι ήταν οι πιο σημαντικές διαπολιτισμικές ικανότητες που πρέπει να έχεις βάζοντας σε αυτές βαθμολογία. Η δραστηριότητα αυτή καθοδηγήθηκε και πάλι από την Χριστιάνα Κναή και τον Αλέξανδρο Ταμπάκη , που στο τέλος καταμέτρησαν όλες τις απαντήσεις και τις παρουσίασαν σε μια ψηφιακή γραφική παράσταση συνοψίζοντας όλες τις απόψεις των παρευρισκόμενους. Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ρωτηθήκαν γιατί έκανα τις επιλογές αυτές.
Αυτή η δραστηριότητα ολοκλήρωσε το τελικό συνέδριο του έργου Interculturality-Mobility.
Ακολούθησε η τελική διακρατική συνάντηση η οποία εξέτασε την πρόοδο του έργου Interculturality-Mobility μέχρι σήμερα, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων σταδίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Μία από τις σημαντικές αποφάσεις που λήφθηκαν στη συνάντηση ήταν η τοποθέτηση του προγράμματος εκπαίδευσης στον κύριο ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των διαφανειών του PowerPoint, των εγγράφων υποστήριξης και των εγχειριδίων για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, στα αγγλικά, παρά μόνο στην ιστοσελίδα του Moodle. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι οι εταίροι θα ξεκινήσουν να μεταφράζουν τις ενότητες στην εθνική γλώσσα κάθε εταίρου, εξασφαλίζοντας την κληρονομιά και την προσβασιμότητα του έργου στο προσωπικό κατάρτισης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε κάθε χώρα των εταίρων καθώς και τη συνολική βιωσιμότητα του έργου.
Επιπρόσθετα, ξεκίνησε η στρατηγική εκμετάλλευσης του έργου, η οποία θα χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία, κυρίως ένα δίκτυο διακρατικών επαγγελματιών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και βιωσιμότητα του έργου πέρα από τη διάρκεια του έργου και σε διεθνές επίπεδο. Αυτό θα τοποθετηθεί παράλληλα με μια σειρά άλλων δράσεων, δραστηριοτήτων και εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης σειράς εθνικών εκδηλώσεων προώθησης του έργου τον Σεπτέμβριο 2018, οι οποίες αποτελούν μέρος της συνολικής στρατηγικής, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο


Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 

© EDUCATION & INFORMATION TECHNOLOGY CENTRE (EDITC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD